• Fri frakt över 599:-
  • Snabb leverans 3-5 dagar
  • Säker betalning / Klarna

MAISON BERGER PARIS

Läs mer
Maison Berger Paris är ett välkänt franskt företag som startade 1898 av Maurice Berger. Han utvecklade en katalytisk lampa vars syfte var att rena luften i framförallt sjukhusmiljö från farliga bakterier och illa luktande molekyler. Han utvecklade och tog patent på en brännare och den katalytiska process som renar luften till 68 %.

Ytterkanten på brännaren blir 500 grader och drar till sig de bakterier och molekyler som luktar illa. Brännaren har en legering på ytan som tillsammans med värmen och alkoholen slår sönder bakterierna och molekylerna så det blir rena atomer igen. Då försvinner det som luktar illa. Man kan till exempel steka bacon utan att ha kvar bacon os i huset. Andra typiska lukter som försvinner är övrigt matos, rök, pollen, kvarglömda sopor, m.m.

På 30-talet utvecklade Maurice Berger brännaren så att temperaturen i mitten på brännaren enbart uppnår 200 grader och att man kunde tillsätta doft så att den kunde spridas utan att förstöras. Sedan första patentet har Maison Berger utvecklat och tagit 7 nya patent på brännaren. Det senaste patentet togs i december 2018.

Lite kuriosa är att Coco Chanel var storrökare och använde Doftlampan i sin ateljé för att ta bort röklukten från textilierna. En annan känd person som alltid använde Doftlampan var Picasso. En katalytisk Doftlampa har 3 funktioner. Det är snygg design, det är ren luft och det är bästa tänkbara doft.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen