Tips och råd

Doftljus -  Här är allt du behöver veta för att använda det rätt. 

 

Ja du läser faktiskt rätt, För att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt doftljus så måste det skötas om lite mer än att bara tända det och låta det stå på. Lite extra viktigt om du köpt ett fint doftljus och vill låta det hålla så länge som möjligt med bästa möjliga doft under hela doftljuset livslängd.

Men om du längtar efter en eldstads inbjudande knastrande och doft eller de mjuka, sömninducerande noterna av lavendel, är det lite mer att tänka på än att bara tända en tänsdticka. 

Expert ljusbränning kräver etikett - en exakt konst av vad, när och hur. 

Slarvigt doftljus underhåll kan en slokande veke som bränner mer glas än vax.  

Betydelsen för att välja rätt doft till rätt rum, lock till innehåll av doftljuset är av högsta vikt och här kommer några enkla föreskriftelser hur du bränner ditt doftljus på rätt sätt. 

Trimma alltid veken innan du tänder ditt doftljus

Vekens längd är en typ av variabel som snabbt kan förkorta livstiden av ditt ljus . Speciellt med större ljus, vilket ger mer ytarea av vax att smälta, kommer en kortare längd att säkerställa en jämnare bränning. Trimma det precis innan du bränner det varje gång du använder det. När det gäller längden brukar många säger att den optimala längden ska vara  6 mm men det kan vara lite för kort , Risken är att veken kan "drunkna" och släckas i smält vax. En centimeter är bra.  Du kan använda en speciell wick trimmer eller bara en liten sax. 

Tänk på placeringen av ditt doftljus

Ett tänt doftljus sprider ett sådant välmående och vart du ställer det spelar roll. Till exempel ska doftljus aldrig tändas vid matbordet. Såvida du inte har utformat hela din måltid för att anpassas och kunna njuta av den doften, är det inte lämpligt under en måltid.  En middag med stearinljus bör bara ske med hjälp av doftfria ljus för stämningen skull och låt matens härliga dofter ta över. 

Tillhåll som tv-rum eller för läsning blir mer välkomna med lite maskulina noter som trä, läder och kashmir. "Det är mer av en mysig, gammaldags lukt. Black Cederwood är ett perfekt ljus med extra lång brinntid på 55+ h

 Badrum och kontor delar olfaktoriska krav på coola, ljusa dofter som luktar rent och håller dig vaken. En härlig doft av granatäpple passar in väldigt bra på kontoret tycker vi. Pomegranade från Durance är perfekt och väldigt vackert dessutom. 

Till sovrummet ska du inte ha upppiggande dofter . Citrongräs  kommer inte att hjälpa dig att sova utan nehöver mjukare noter som lavendel doftljus osv , medan Vanilj är trevligt för att få fram en mer feminin sida av rummet eller jobbet och blommor skickar ett inbjudande budskap i entréer, "men de är vackra, var som helst."

När doftljuset är tänt

"När du bränner ett ljus, och i synnerhet första gången du bränner det, vill du bränna det i ungefär två timmar eller mer, beroende på ljusstorleken. Tanken här är att hela toppskiktet smälts innan du släcker det. Det betyder att hela ytan kommer att brinna jämnt så att den inte kommer att skapa dessa buktelser i vaxet, som kan fördjupas allt eftersom , vilket skapar ett  hålrum i doftljuset och förstör livslängden på det i onödan. 

Släck försiktigt

Stänk av vax  är ofta ett resultat av att blåsa ut ett ljus med för mycket kraft under flera veckor. Vi rekommenderar att försiktigt att blåsa på veken och omedelbart täcka det släckta doftljuset med ett lock.  Lock är generellt väldigt bra för ditt doftljus. Ett lock kommer att hålla damm och smuts från att sätta sig på ditt ljusvax - bara ytterligare försäkring som du och ditt ljus njuter önskar av ett långt, vackert liv tillsammans.

Doftpinnar -  Hur du maximerar livslängden och får ut mest av doften. 

 

Dessa härliga doftpinnar som passar perfekt för utrymmen där du inte kan ha tända ljus eller kontakt utag till Aroma Diffuser.  Doftpinnar är nästintill underhålls fria, det är väll lite hela ideén med doftpinnar men det finns några saker att ha i åtanke hur du tar hand om dina doftpinnar på rätt sätt för att maximera livslängden på dem och för att få ut optimal doftsättning dina doftpinnar. 

Här kommer några enkla steg du bör följa för att få ut så mycket som möjligt att dina doftpinnar. 

Innehåll i doftpinnarna: 

Kolla på innehållet för det kan avslöja mycket om livslängden på dina doftpinnar. För hög alkohol procent och de tenderar att ta slut snabbt. Bäst är fin koncenterad olja. 

Antal doftpinnar

Du kan enkelt variera doften med att ta bort doftpinnar för mindre doft och lägga till pinnar för mer doft. Detta är lite beroende på vilket utrymme du önskar ha dem i. I en garderob eller kläd utrymme kan det tex vara smart at känna efter lite om rummet är stängt så att doften inte tar över. En perfekt doft ska vara subtil. 

Mer Doft

Ett tips är att du vänder på doftpinnarna ungefär varannan vecka för att på så vis få ut macximalt med doftspridning av doftpinnarna. Det gör att dem som stått i oljan hamnar överst och du får samma effekt som när du precis köpt dem. 

Undvik

Att ställa doftpinnarna där det är drag då de tenderar att ta slut snabbare. Både i fönster och på ställen nära dörrar exempelvis där många går fram och tillbaka. Ställ dem hellre på en plats där luften inte rör sig så mycket för att nå maximal livslängd på dina doftpinnar. 

Tänk på placeringen av dina doftpinnar

Doftpinnar är idag en lika snygg inrednings detalj som de är funktionella med sin härliga doft.  Var försiktig när du har doftpinnar i rum som köket . En doft ska höjja ett rum så vi skulle rekommendera lättare dofter till köket under tiden matlagningen inte tar över dofterna. Bambu & Olivblomma är en underbar doft som passar utmärkt i köket och tar inte över utan är en mild doft som får en att drömma sig bort till öppna spisen i Provance.  

Tillhåll som tv-rum eller för läsning blir mer välkomna med lite maskulina noter som mysk , läder och kashmir. "Det är mer av en mysig, gammaldags lukt. Black Champagne är utmärkt för dessa rum

 Badrum och kontor delar olfaktoriska krav på coola, ljusa dofter som luktar rent och håller dig vaken. Vanilj dofter fungerar utmärkt här, Durance dofter är framtagna av parfymmästare från Grasse och är helt underbara. Durance vanilla doftpinnar

Till sovrummet ska du inte ha upppiggande dofter . Citrongräs  kommer inte att hjälpa dig att sova utan behöver mjukare noter som lavendel , medan Vanilj är trevligt för att få fram en mer feminin sida av rummet eller jobbet och fruktigt får alla att må bra. Doftpinnarna Juicy Peach är dessutom ett kostverk så dem får gärna stå framme i sitt vackra vita orientalsika mönster och sprida sin ljuvliga doft, 

 

 

Aroma Diffuser- Frisk inomhus luft och sofistikerad doft. 

 

USA har kommit väldigt långt med att doftsätta sina hem och är  framgångsrika inom doftmarknadsföring.

Visste du att dofter har en positiv inverkan på humöret. Likväl som att man kan sätta på en bra låt när man vill bli pigg så kan man ha en god doft I sin närhet och dofta sig till positiv energi, ökad koncentration och allmänt välbefinnande.

Du kanske tror att du förstår världen främst genom syn eller ljud, men ditt luksinne är den enda som kommer fullt utvecklad vid födseln. Det är fortfarande det primära sättet som barn definierar världen fram till 10 års ålder, vid vilken tidpunkt slutligen synen tar över. Det är det enda sinnet som är direkt kopplad till amygdala och hippocampus, områden i din hjärna som behandlar känslor och minne. Därför är just doftsinnet så väl kopplat till hur du mår.

 Vi ville ta fram en produkt som både friskar upp inomhusluften vi andas in och samtidigt doftsätta rummet och vårt varumärke Sthlm Fragrance Supplier grundades.  Här erbjuder vi Aroma Diffuser som ger en fräsch inomhusluft kombinerat med doftsättning samt doftoljor av högsta kvalité från Grasse / Frankrike. 

Aroma Diffuser  både skapar en behaglig inomhusluft samt ger ifrån sig en fantastisk frisk doft via våra egna lyxiga parfymoljor från Frankrike.

Vi hoppas att ni kommer att uppskatta våra dofter och att de har samma inverkan på dig som på oss!

 

Tab 4 Content

 

 

Vad våra kunder säger

Copyright © 2020 | Sthlm Fragrance Supplier AB | Org.nummer: 559106-3978 | Box 6111, 102 32 Stockholm 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Mina sidor
SvenskaEnglish

Moms visas: