Doftmarknadsföring

DOFTMARKNADSFÖRING / MAKTEN BAKOM DOFTSINNET

Du är kunnig redan på sociala medier och har ett solid varumärkesigenkänning. Är doftsättning nästa steg för ditt företag?

Stark, känslig och flyger alltid under radarn, lukt är sinnenas Superman. Du kanske tror att du förstår världen främst genom syn eller ljud, men ditt luktsinne är den enda sinne som kommer fullt utvecklad redan vid födseln. Det är den enda sinnet som är direkt kopplad till områden i din hjärna som behandlar känslor och minne.  Hotellgäster kommer ihåg vad de luktar två gånger längre och mer levande än vad de ser eller hör.  En liknande statistik visar att efter tre månader kan en person återkalla en lukt med 65 procent noggrannhet, i motsats till endast 50 procent av bilderna. Doftminnen är långlivade och djupt rotat. För varumärken är detta ett kraftfullt verktyg för att bygga emotionell lojalitet.

Kontor, butiker, Hotell, Mäklare, Spa och många andra aktörer i hård konkurrerande branscher världen över använder doftmarknadsföring som en självklar del i sin verksamhet då det är ett sådant kraftfullt verktyg för att differentiera sig och fortsätta kampen om nöjdare kunder som ska välja just dem, och återkomma.

FÖRSTA INTRYCK.

MÖTEN.

MINNEN.

MILJÖER

UPPLEVELSE.

ATMOSFÄR

 Skapa en starkare upplevelse och kundlojalitet med Aroma Diffuser 

 Att doft sätta sitt kontor, butik, hotel, SPA har bevisligen stor effekt på både personal, besökare som kunder.

För att förstå fördelarna och hur viktiga dofter är tillsammans med behaglig inomhusluft kan vi börja med det faktum att av våra fem sinnen är luktsinnet det starkaste sinnet och även det mest minnesutlösande. Anledningen att detta är extra viktigt för kunder  är att vi minns 2 % av det vi hör men minns hela 35% av vad vi doftar. Detta är en viktig del som kan glömmas bort när man planerar för helhets intrycket. Doftmarknadsföring.

Differentiering

I en tid där aktörer upplever att konkurrensen blir allt hårdare blir det än mer viktigt att differentiera sig, utmärka sig och skapa trivselkänslan för att få kunderna/besökarna att både stanna längre och framförallt återkomma. Du investerar pengar i inredningen, I kompetensen av er personal men hur upplevs ert första intryck och hur bevaras minnet och upplevelsen, Via doftmarknadsföring investerar du i associationer till ditt varumärke och varumärkeskännedom.

Positiv Miljö

Med andra ord, skapa en miljö som blir ihåg kommen, som bidrar till possitiv upplevelse och ett gott minne uppstår.  Därav återkommande kunder och /eller nöjdare personal.

VAD SÄGER STUDIERNA OM DOFTSÄTTNING?

Så här säger Dr Anja Stöhr vid University of Paderborn:

”Systematisk doftmarknadsföring har en positiv effekt på varje psykografisk nivå och är ett lämpligt sätt att nå en omsättningsökning under längre perspektiv.”

  • 47 % av kunder upplevde att sortimentet och butiken i sig blivit mer intressant.
  • Personalen visade sig vara 39-59% mer kompetenta och vänliga.
  • 27 % upplevde butiken mer ren och fräsch.
  • Koncentration hos kunderna ökade med 18 %
  • Vistelsetiden i lokalerna ökade med 14 %

Hur spelar luktsinne in i gäst nöjdheten hos hotel?

Det finns en anledning att trenden med att doft sätta miljöer bara ökar inom gästbranschen och givet alla liknande branscher.

Enligt Forbes har Mandarin Orientals varumärkesspecialister sagt att "hotellets gäster kommer ihåg vad de luktar två gånger längre och mer levande än vad de ser eller hör."

Sense of Smell Institute uppmanar att efter ett år kan människans näsa återkalla dofter med 65 Procent noggrannhet. I jämförelse, efter tre månader, finns det bara en 50 procent noggrannhet av bilder.

Plus, 75 procent av de känslor vi genererar dagligen påverkas av lukt. Med detta sagt kan man tydligt se att  doft marknadsföring är en  investering som verkligen lönar sig.

Passar doftmarknadsföring endast de största företagen?

Tvärtom, Doftmarknadsföring passar alla företag.

Varför? Det är enkelt. Luktsinnet är en av det starkaste och mest kraffulla triggarna av känslo minnet och här du differenserar er och skapar en positiv upplevelse.

Inte så konstigt att ämnet doftmarknadsföring eller Scent Branding fyller tidningar som Forbes, USA Today, Times etc. Se några här.

DOFTMARKNADSFÖRING- DOFTEN AV SUCESS

Vår affärsidé är att erbjuda ett sortiment av kvalitativa doftprodukter  som förhöjer den totala upplevelsen och kund nöjdheten hos företag via Sthlm Fragrance Supplier Aroma Diffuser.

Vår vision är att vara det självklara valet för varje företag, Hotell, Spa & relax, Butik… alla som positivt vill  engagera och optimera kundernas upplevelse av besöken eller mötet.

Vill man fånga kunden på den emotionella nivån och påminna kunden om varumärket genom det starkaste sinnet, börja då med att implementera dofter i ditt varumärke.

Till vem passar detta?  

Det finns ingen bransch som doftprodukter inte passar in då vi alla försöker nå våra kunder via marknadsföring främst genom syn och hörsel men luktsinnet är det sinne som är direkt kopplat till den del av vår hjärna är också ansvarig för minne och känslor så är det förvånande hur underutnyttjad denna del är mot kunder och besökare.

Hotell:

Erbjud dina kunder en känsla av exklusivitet och få de att känna igen varumärket eller få dem att känna känslan av home away from home med en ljuvlig sofistikerad doft.

Till receptionen eller till varje rum för att förhöja känslan av trivselfaktorn. När hotell gör det rätt, blir gästerna ofta förälskade med hela upplevelsen - hur doften fungerar med designen, servicestilen, destinationen. Under åren efter besöket kan doften framkalla starka känslomässiga minnen av upplevelsen.

Aroma Diffuser kan med fördel sättas på några minuter innan incheckning och låta stå och sprida en behaglig frisk luft och doft i rummen eller receptionen. Den har automatisk avstängning när vattnet dunstat bort så man behöver aldrig oroa sig över något. Den friska doften dröjer sig kvar lång stund efter avstängning.

Spa/Relax

Aroma Diffuser har många användnings områden. För skönhet håller den din hud mjuk, hälsosam och återfuktad. Perfekt I en relax avdelning eller Spa för att förhöja känslan av exklusivitet, avkoppling och välmående.

Parfymolja Lavendel -No 2 passar perfekt till dessa stunder då Lavendel är en erkänt lugnande doft och hjälper mot bland annat mot stress, oro, sömnproblem, huvudvärk och nedstämdhet. En av våra främsta favoritdofter utan tvekan med många possitiva egenskaper.

Inredare

Inredare arbetar efter tydliga processer med tydliga funktioner till varje rum och den återkommande inledande frågan är- Vilken känsla vill kunden ha till rummet? Aroma Diffuser tillför frisk luft, doftsättning och höjjer stämningen med sina många funktioner. Inte nog med att den är rent estetiskt tilltalande , man inreder med kundens specifika önskemål på doft.  Rummets ögonfångare och det första man kännar av när man kliver in i rummet är den ljuvliga doften och klara luften.

Kontoret 

Spridning av en exklusiv/ upp piggande eller lugnande doft på kontoret differenserar företag från sina övriga konkurrenter och förstärker varumärket . Att erbjuda sina kunder, anställda och gäster en  perfekt atmosfär ger bevisat stor effekt

 Torr luft inomhus kan orsaka irritationer både på vintern när värmen är påslagen och man ej har möjlighet att vädra som på sommaren när fönsterna står på vädring men avgaser kommer in. Det kan orsaka både huvudvärk och känslan av stress. Med Aroma Diffuser fuktar ni luften man andas in och att genom att addera några droppar parfymolja i vattentanken bidrar ni till en trivsam miljö för personalen som för besökaren.  Utan oro för att använda ljus som glöms bort. Sthlm Fragrance supplier parfymolja Citrongräs -no 3 ökar koncentrationen, ger en possitiv energy och kan hjälpa att dölja dålig lukt som i kök eller avgaser. En frisk fläkt på kontoret helt enkelt.

Mäklare- Homestyling

Att sälja eller köpa en lägenhet eller hus är en stor affär på många sätt. Man vill gå med vinst, utan att lägga ner allt för mycket pengar och tid innan.

Ett av de vanligaste tipsen är att alltid ha fräscha blommor vilket ger liv till boendet. Addera Aroma Diffuser i home stylingen och låt den stå på 10 min innan visning och under visning så skapar Aroma Diffuser ett ljuvligt friskt första intryck och en unik inrednings detalj som står ut.

Intresserad?

Vi träffas gärna på ett möte för att gå igenom hur vi kan hjälpa er med er doftsättning via Aroma Diffuser. Söker ni en speciell doft så hjälper vi er att ta fram den via våra fantastiska leverantörer av parfym, doftolja och erbjuder ett urval av dofter som kan bli just er signatur doft.

Kontakta oss för att höra mer om Aroma Diffuser och våra doftoljor.

 

 

Copyright © 2017 | Sthlm Fragrance Supplier AB | Org.nummer: 559106-3978 | Vanadisvägen 23, 113 46 Stockholm

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Mina sidor

Moms visas: